DespreCluj Winter Race 2023

Organizatorul Concursului:

Organizatorul Cluj Winter Race este ACS Tura de Noapte in colaborare cu Cycle Master si in parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism, Agentia Nationala pentru Sport si Primaria Cluj Napoca.

Locul desfasurarii concursului:

Concursul se desfasoara in Cluj Napoca, in zona de picnic de pe Valea Garbaului / Sfantul Ion in data de 9 Decembrie 2023. Cluj Winter Race face parte din calendarul Cupei Romaniei de Ciclocros.

Varsta minima:

Varsta minima pentru participarea la Cluj Winter Race este de 5 ani, minorii vor insotiti de un parinte sau tutore care isi va da acordul scris pentru participare. Va rugam sa aveti in vedere categoriile de participare pentru fiecare in parte.

Echipament Obligatoriu:

Casca de ciclism este OBLIGATORIE, atat in timpul competitiei cat si in timpul antrenamentelor.
Este interzisa decuparea/gaurirea numarului de concurs.
Toate bicicletele folosite trebuie propulsate doar prin forta umana. Orice alt mijloc de propulsie/potentare folosit duce la descalificare. Bicicletele acceptate la Cursa de Cyclocross sunt doar cele cu profil cyclocross. La cursa de MTB se accepta biciclete de tip mountain bike sau trekking in buna stare de functionare. Numarul de concurs la cursa MTB va fi montat pe bicicleta, in fata, pe ghidon vizibil, iar la ciclocross va fi montat pe echipament, in spate. In cazul unei pene sau defectiuni ori opriri din orice motiv, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentarile si sa-si rezolve problema intrun loc sigur. Totusi, pe intreaga durata a desfasurarii cursei, concurentii trebuie sa fie la o distanta de maxim 10 metri de traseu, vizibil pentru oficialii cursei si ceilalti concurenti. In cazul in care un concurent se deplaseaza cu viteza net superioara si vrea sa depaseasca alt concurent, trebuie lasat sa treaca.

Recomandari:

  • Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul/suportii de la bicicleta);
  • Ochelari (pentru protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului)
  • Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere.
  • O ureche de schimbator potrivita nu strica niciodata.
  • Telefon mobil protejat de umezeala pastrat intr-o husa/punga.
Este interzisa folosirea de catre concurenti a sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la ceilalti concurenti.

Procesul de inscriere:

- pentru cei inscrisi online: 100 lei / categorie

- pentru cei inscrisi la fata locului: 150 lei / categorie

- copii A, B, C: 50 lei 

- copii D1, D2: gratuit

Cotizatiile de inscriere se platesc la ridicarea pachetului de concurs.

- GRATUIT - daca se face dovada donarii de sange in orice centru de transfuzie din tara in perioada octombrie - Decembrie 2023

Inscrierea se face:
– online, completand formularul de inscriere
– la fata locului in ziua concursului, dupa un program stabilit. 


Responsabilitatile Organizatorului:
– asigura traseul de concurs marcat corespunzator;
– asigura puncte de rehidratare si verificare;
– asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea;
– asigura siguranta la start si finish, prin paza si suport medical;
– asigura efectuarea sedintei tehnice inaintea concursului;
In conditii meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amanarea/anularea competitiei.
Nota: Organizatorul este exonerat de raspundere daca in timpul cursei publicul sau concurentii deterioreaza marcajele de ghidare
Responsabilitatile Participantului:
– toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere;
– fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile organizatorilor de traseu;
– concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
– concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa tina cont de informatiile anuntate de organizatori, chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament;
– in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune la numarul de urgente afisat pe numarul de concurs sau la 112;
– concurentii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;
– concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.

Conditii ce atrag descalificarea:

Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.
Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.
Comportamentul lipsit de Fair Play si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.).
Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
Schimbarea numarului de concurs.
Deteriorarea prin indoire, rupere, taiere, gaurire, rasucire sau alte modalitati a cip-ului de concurs sau montarea lui in alte pozitii decat cele indicate de organizator.
!!!Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare si in zona de sosire. Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.
Eventul pe FB e aici: https://www.facebook.com/events/1836722403333713
Drepturi de autor:
Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii ai concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii Cluj Winter Race, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium). Cei care vor sa utilizeze aceste materiale sunt rugati sa ceara voie si sa mentioneze evenimentul de la care provin.
Nota: In cazul in care organizarea concursului este impiedicata de evenimente de forta majora, si/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul isi rezerva dreptul de a decide, dupa caz, amanarea/ oprirea/ prelungirea concursului sau modificarea traseului.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul regulament, de cate ori este necesar si fara nici o notificare prealabila. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de Internet a concursului Cluj Winter Race
Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Cluj Winter Race astfel, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Cluj Winter Race in scopul desfasurarii Concursului.
Mentionam ca datele personale inscrise in formular NU vor fi instrainate si nici folosite in alte scopuri, decat pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categoria de participare si pentru informarea utila a concurentilor.

PROMO

Romanian Weight Weenies